Friday, July 22, 2016

Legomen


Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, pireler berber iken, develer tellal iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken bir lego ustası varmış. Bu lego ustasının lego kolleksiyonu hem sayıca hem de çeşitçe çok zenginmiş. Günlerden bir gün, bu lego üstadı bir lego adam yapmış. Adını da Legomen koymuş.


E oyun bu ya. Legomen çok soru soran, anlamadığı her şeye itiraz eden bir tipmiş. Soruları cevaplanmadıkça da dönüp dolaşıp aynı şeyi tekrar sorarmış, hiç de unutmazmış. Hani Küçük Prens gibi yani...


Lego ustası, bu oyuncağın içinde yaşayacağı bir şehir yapmaya başlamış. Bu yapılar o kadar büyükmüş ki Legomen'in bütün gününü alıyormuş, onları gezip dolaşmak. E gezip dolaşırken de diğer oyuncak karakterlerle üç beş laflıyorlarmış. Birbirlerine, gezdikleri diğer yerleri anlatıp Lego ustasının sanatını takdir ediyorlarmış. Bazen hep beraber yeni bir bina veya yerin yapımını seyretmek için gidip, ustayı seyrediyorlarmış. Usta işini bitirince de hurraaa oraya koşup ilk adım atan olmak için yarışıyorlarmış.


Günler bu şekilde heyecan ve koşuşturmayla geçerken bir gün Legomen ve arkadaşları daha önceden hiç görmedikleri şeylere şahit olmuşlar. Lego ustası o kadar uğraşarak yaptığı binaları, trenleri, caddeleri, ağaçları tekrar parçalarına ayırmaya ve o kocaman şehri yıkmaya başlamış.


Legomen şaşkınlığından apışıp kalmış. Teker teker, o zamana kadar gördükleri ne varsa, hepsi, ama hepsi paramparça olmuş. Legomen'in evi, o bile... Bir zamanlar huzur mekanı olan evinin yerinde artık yeller esiyormuş...


Legomen artık dayanamamış. "Neden yıktın bunları, neden?" diye haykırmış lego ustasına. "O kadar güzellikleri, madem yıkacaktın, niye yaptın ki? Bıraksaydın da dursaydı öyle, sana ne zararı vardı ki? Böyle yapayalnız koyacağına, bari beni de parçalarıma ayır da bu hüsrana dayanmak zorunda kalmayayım.."

Lego ustası, Legomen'in bu söyledikleri karşısında tepki göstermemiş. Acaba duymamış mı, yoksa duymazlıktan mı gelmiş? Neyse ne, Legomen, ustanın bu ilgisizliğiyle çılgına dönmüş. "Bari bir cevap ver! Niye? Niye?"

Legomen'in bu çıkışları da cevapsız kalınca, çaresiz, oturup seyretmeye başlamış. Daha önceden basamaklarını teker teker çıktığı binaların en küçük parçalarına kadar ayrılışını, binip gezintiye çıktığı gemilerin, trenlerin uçakların yok edilişini... Ve ancak o zaman farkedebilmiş, aslında bu parçalarla, Lego ustasının yeni bir şehir kurmakta olduğunu...








No comments:

Post a Comment